If you are in danger
please use a safer computer,
or call 999 or
1800 RESPECT (1800 737 732).

To leave this site quickly
click the ‘Quick Exit’ button
at the top of any page.

Brand new entrance for Broxtowe Country Park

Brand new entrance for Broxtowe Country Park

6 October 2017

Nottingham City Homes’ (NCH) has teamed up with local charity, Rebalancing the Outer Estates Foundation, to upgrade the entrance to Broxtowe Country Park.

The entrance to the park, which splits Lindfield Road and Woodfield Road, was looking harsh and unwelcoming, and was in desperate need of an upgrade to make the most of what the Country Park has to offer.

Local architects HLP Design were appointed through competition and NCH consulted with the surrounding communities and local councillors to secure funding and agree costs with Nottingham City Council (NCC), which delivered the work on the park entrance.

Nick Murphy, Chief Executive of NCH, said: “Having been out to visit the site before the works, I can see such a difference this has made to the area.

“The previous entrance was not worthy of the country park or the neighbourhood, and so we were keen to change this. It now looks like a welcoming entrance to Broxtowe Country Park and I hope the local community are really pleased with the work that’s been done.”

The Rebalancing the Outer Estates Foundation kindly agreed to part-fund the project. The charity is working to make the area a brilliant place to live, work and grow-up.

Alex Norris MP, and member of the Board for Rebalancing the Outer Estates Foundation, said: “We are delighted to be funding such a worthwhile project. The entrance now looks like a country park entrance should, and the local residents are happy with how this improves their community. We are always thrilled to be involved with, and fund projects like this.”

Local Councillor, Cllr Patience Ifediora, said: “The entrance had looked very unattractive in the past and wasn’t really welcoming people in to the park. The way it looks now is just fantastic and a huge improvement on what was once there. I hope that local residents and visitors to the park enjoy using this entrance from now on.”

Local residents, in particular the direct neighbours to the country park, are proud of the new look entrance, and have even been keeping watch on the new planting and hard landscaping, to make sure it is kept in good condition. Neighbour to the entrance, Julie Herod, said: “It certainly looks a lot better than before. People use it a lot and it’s a nice change. I hope the rest of the community will respect the work that’s gone into putting this together.”